7 + 1 důvodů proč nakupovat u nás
1. Certifikovaný výrobce s tradicí
Již přes 20 let máme vlastní výrobnu pro zpracování ryb a masa v Havlíčkově Brodě.
2. Recenze zákazníků na www.heureka.cz
98 % zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.
3. Přímo od výrobce až k Vám
Zboží dodáváme domů nebo do práce na každé místo v republice.
4. Garance prémiové kvality
Osobně vyrábíme spolu se zaměstnanci každý produkt – garantujeme špičkovou kvalitu u všech výrobků.
Ryby jsou mraženy přímo na moři (v případě faremně chovaných bezprostředně po vylovení).
5. Nabídka zboží, kde si každý najde své
Mražené ryby – zmražené čerstvé s přirozenou chutí a vůni moře
Hovězí, vepřové a kuřecí maso
Paštiky a konzervy – podle receptur starých mistrů
Zmrzliny – poctivé zmrzliny podle italských receptur, gelato a sorbet
6. Hovězí TOP kvality
Hovězí maso necháváme vyzrát minimálně 21 dní.
Jasně rozlišujeme maso z dovozu a z českých farem.
Hovězí označené jako české pochází z naší farmy na Vysočině, kde je skot celoročně venku.
7 + 1. A konečně
Vše, co vyrábíme, vyrábíme rádi a s láskou.
Štítky
Odběr bulletinu
Hovězí žebro na barbecue 1 kg
73F
Hovězí z naší farmy, plemeno Limousine, jalovice, hluboce zmrazené, balení kolem 1 kg. Vhodné na pomalé pečení a barbecue. Uvedená cena je za 1 kg, konečná cena bude dopočítána podle skutečné hmotnosti masa. Žebro zrálo po porážce ve vakuu při teplotě 0 - 1 °C. Následně bylo zkontrolováno, šokově zmrazeno a vakuově zabaleno. Díky zrání se vlastnosti masa po zmrazení nezmění, naopak zmrazení nám umožňuje zastavit proces zrání v optimální chvíli. Maso je z masného plemene.
Jak na barbecue?
Žebro pomalu rozmražte přes noc v lednici. Osolte, opepřete a potřete olejem. Vložte na pekáč a přikryjte pekáč alobalem. Potom vložte do trouby a nastavte teplotu na 90 - 100 °C . Pečte 8 hodin. Potom potřete omáčkou barbecue a dopečte další hodinu, až bude maso úplně měkké. Hotovo. Uvidíte, že hovězí žebro je naprosto nesrovnatelné s vepřovým. Omáček na barbecue je velké množství, recept na jednoduchou: 150 ml černého piva, 180 ml kečupu, výpek z žeber, 4 polévkové lžíce worčestru, 1 polévková lžíce hořčice, 4 lžíce octa nebo citronové šťávy, 2 lžíce medu nebo 4 lžíce javorového sirupu. Zamíchat a natřít na žebra.
Pokud tímto způsobem připravíte například hovězí žebra, zjistíte, že velmi oblíbená vepřová žebírka nemohou absolutně hovězímu konkurovat. Na tomto způsobu přípravy nejde snad nic zkazit.
Hovězí maso obsahuje kolagen, pojivo, se kterým si musíte při kuchyňské přípravě nějak poradit, jinak bude maso tvrdé. Máte v zásadě dvě možnosti.
První možnost je nechat maso několik týdnů uzrát. Potom si můžete dovolit i krátkou dobu přípravy, tedy steak. Ovšem pozor, maso na steaky musí splňovat další jakostní ukazatele. Musí být vhodné na steaky, pouhým zráním masa z horšího masa steakové neudělláte.
Druhá možnost rozpustit kolagen vařením, dušením nebo pečením hovězího masa. U nás málo používaný způsob je pomalé pečení. Podstatou je, jak z názvu vyplývá, pomalé, několikahodinové pečení při nízké teplotě, asi 90°C. Tím se rozpustí kolagen, obsažený v hovězím mase a výsledek je křehoučké a šťavnaté hovězí maso s nepřekonatelnou chutí.
V praxi je to jednoduché, vezměte velký kus hovězího, okolo 2 kg, posolte, opepřete a vložte bez podlévání na nepřikrytý plech nebo na varné sklo do trouby a nastavte troubu na 90°C. Potom už s masem nic nedělejte, nepodlévejte, nepřikrývejte, prostě to večer v šest hodin dejte do trouby a druhý den před polednem vyndejte. Doba pečení je závislá na velikosti pečeného kusu masa,kontrolujte vpichem tenkým nožem, musí masem propadnout, maso musí být uvnitř jako dort. Nebuďte netrpěliví a nikdy nezvyšujte teplotu, abyste zkrátili čas,maso byste úplně zničili. Průměrná doba pečení se pohybuje mezi 12 až 16 hodinami, čím větší kus masa,tím samozřejmě delší doba, ale také lepší výsledek. Vzhledem k nízké teplotě se maso nepřipálí, opravdu se o něj nemusíte starat.
Na tento způsob přípravy se nehodí mladá, nezralá masa z jalovic a mladých býčků.jsou plná vody a výsledek obvykle není nic moc. Nenechte se odradit ani námitkou, že tento způsob přípravy je drahý, není, vzhledem k nízké teplotě trouba spíná jen občas.
Uvidíte, že výsledek Vás velmi mile překvapí.
Tip pro Vás : pomalé pečení můžete použít na téměř jakýkoliv druh masa, vynikající je třeba vepřový bok, koleno, kachna apod.
Tento produkt neobsahuje alergeny.
Bezlepková dieta | Ano |
Vysoký obsah živočišných bílkovin | Ano |
Vhodné pro redukční dietu | Ano |
Měl jsem žebra s kostí, dělal jsem přesně podle zdejšího receptu, který je jak koukám stejný i zde, a mohu potvrdit, že výsledek byl vynikající! Podle mého hodně záleží i na omáčce. Bohužel málokdy narazíte na dobrou, takže vybírejte opatrně a hlavně si ji vyzkoušejte (ochutnejte) před tím, než ji použijete. Snězte ideálně vše, ohřívané už to není ono...
Od: Bohumil Herwig | Datum: 21.09.2017 9:04
- Pouze registrovaní uživatelé mohou psát recenze