7 + 1 důvodů proč nakupovat u nás
1. Certifikovaný výrobce s tradicí
Již přes 20 let máme vlastní výrobnu pro zpracování ryb a masa v Havlíčkově Brodě.
2. Recenze zákazníků na www.heureka.cz
98 % zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.
3. Přímo od výrobce až k Vám
Zboží dodáváme domů nebo do práce na každé místo v republice.
4. Garance prémiové kvality
Osobně vyrábíme spolu se zaměstnanci každý produkt – garantujeme špičkovou kvalitu u všech výrobků.
Ryby jsou mraženy přímo na moři (v případě faremně chovaných bezprostředně po vylovení).
5. Nabídka zboží, kde si každý najde své
Mražené ryby – zmražené čerstvé s přirozenou chutí a vůni moře
Hovězí, vepřové a kuřecí maso
Paštiky a konzervy – podle receptur starých mistrů
Zmrzliny – poctivé zmrzliny podle italských receptur, gelato a sorbet
6. Hovězí TOP kvality
Hovězí maso necháváme vyzrát minimálně 21 dní.
Jasně rozlišujeme maso z dovozu a z českých farem.
Hovězí označené jako české pochází z naší farmy na Vysočině, kde je skot celoročně venku.
7 + 1. A konečně
Vše, co vyrábíme, vyrábíme rádi a s láskou.
Štítky
Odběr bulletinu
Divoký losos keta steak - 1000 g
178F
Losos keta (Oncorhynchus keta) je známý pod jmény chum salmon, pacifický losos, dog salmon. Podařilo se nám uzavřít přímý kontrakt s rybáři na dodávky lososa kety pro BonFood. Tomu odpovídá i cena, bez jakýchkoliv vedlejších nákladů. Lososa nakupujeme celého, kuchaného, a bez rozmražení ho nařežeme v naší výrobně na steaky. Steaky mají hmotnost 150 - 350 g, dají se z balení odebírat jednotlivě.
Zajímají Vás rozdíly mezi faremním a divokým lososem? Čtěte zde
Kvalita lososa je zmražením bezprostředně po výlovu zachována stejná jako při výlovu. Toto je skutečně čerstvý losos.
Je potřeba při kuchyňské přípravě respektovat odlišnost faremního a divoce žijícího lososa. Losos lovený na moři má na rozdíl od lososa z faremního chovu méně tuku.
Steaky z lososa nechte před přípravou rozmrazit v ledničce, a potom je připravujte na rozpálené pánvi smažením 2 minuty na každé straně a nechte minutu dojít pod pokličkou. Tak zjistíte, jak může chutnat losos. Jemné, ale pevné maso, bez přetučnělosti, charakteristické pro faremního lososa.
Upozornění:
Losos byl kuchán přímo na lodi, proto je někdy nutné steaky dočistit od vnitřností. To platí pro všechny na moři kuchané a zmrazené ryby.
Ryby a výrobky z nich
Steaky z lososa nechte povolit přes noc v ledničce. Pokud byste připravovali steak zmražený, trvalo by dlouho, než byste ho tepelně propracovali a vysušili byste ho.
Náš tip:
Po rozmražení osolte a okořeňte podle chuti, vložte na rozpálenou pánev s trochou oleje. Z každé strany smažte asi dvě minuty, potom přiklopte pokličkou a nechte minutu dojít.
Vyšetření ABVT (ke stažení zde)
- vyšetření na celkové těkavé dusíkaté báze, které vznikají při rozpadu bílkovin
Normy
Sebastes spp. - rod sebastes - okouni 25mg/100g
Pleuronectidae - platýsovití ( s výjimkou platýze Hippoglossus) 30mg/100g
Salmo salar - losos , Merluciidae - štikozubcovití , Gadidae - treskovité ryby 35mg/100g
Nejdřív trochu namastit olejem, osolit a grilovat max 4 minuty na každé straně. Opepřit a servirovat.
Od: Julien Labrieux | Datum: 30.06.2016 17:42
Vyborne pevne maso, nesrovnatelne s faremnim lososem.Doktor mi nadava kvuli cholesterolu a pry bych nemel jist nejen maso, ale i "tucne" ryby jako lososa - tak tenhle losos by urcite nevadil. Udajna "suchost" vubec nevadi, trocha olivoveho oleje pri peceni to srovna, ale pevne masicko nic nenahradi. Chlazene lososy z marketu uz nejime.
Od: Dali Zakoucky | Datum: 22.02.2017 11:18
Kupujeme opakovane kety z lososa, jsou moc vyborne oproti jinym prodejcum. Voda v lososu neni žádna, takze je to 100% maso :-) Vřele všem doporučuji.
Od: Miloš Harazim | Datum: 16.03.2017 20:53
Tohohle lososa tady kupuji už dlouho a je vynikající. Teď ho konzumujeme ještě mnohem víc, protože jsme z důvodu život ohrožující nemoci museli doma najet na zdravé stravování z nejkvalitnějších surovin. Ty se obecně velmi těžko shánějí. Takže mezi spoustu zeleniny, a vůbec specifického stravování máme dvakrá týdně tohohle lososa (jinak absolutně žádné maso ani mléčné výrobky). Zvykli jsme si relativně rychle, zdravá strava nám chtná, ale stejně se na lososa pokaždé zvlášť těšíme. Děláme ho trochu dietněji, nesmažíme na oleji, ale buď upečeme v remosce na másle (ano, je to divné, ale máslo je zdravé) nebo na olivovém oleji, jen trošku osoleného a posypaného drceným kmínem a trochou pepře. Nebo pro změnu ho maličko osoleného s trochou kmínu a kouskem másla dokonale zabalím do alobalu (udělám takovou dobře nahoře zavřenou utěsněnou vzduchovou kapsičku) a upeču kapsičky v troubě. To je absolutní lahůdka, nesrovnatelná s tím, když jsem ho předtím opékala z obou stran na oleji. Kůžička je krásně křupavá a s máslem si losos skvěle rozumí. Takhle to asi jde dělat i na grilu, v létě vyzkoušíme.
Od: Michaela Frycová | Datum: 21.01.2018 9:49
Maso dokonale chutné, voňavé. Jednoduchá a rychlá příprava. Naprosto bez vody. Mrazící vůz přiveze až před dům.
Od: Matěj Ježek | Datum: 27.03.2018 11:59
Zmizely rychleji, než jsem čekal :)
Velmi dobré!
Od: Michal Tiller | Datum: 03.05.2018 14:46
Po pomalém rozmražení v lednici jsem pokapal z obou stran citronem po řeckém způsobu, troška soli, pomatlat oboustranně olivovým olejem, přímo na rozpálenou pánev cca 2 min po obou stranách, na obě strany na pánvi hrubě mletý pepř, nakonec na 2 minuty "dojít" pod pokličko v odstavené pánvi a šup na talíř s trochou bylinkového másla. K tomu čerstvý zelený chřest a suchý Rýňák - ideální letní chuťové potěšení:-) Ze zmražených ryb co jsem kdy dělal asi fakt ty nejlepší...
Od: Michal Trávníček | Datum: 07.05.2018 10:55
Dlouhou dobu jsem kupoval lososa farmovaného v supermarketu. Po ochutnání keta steak z volného moře jsem zůstal věrný bonfood. Rozdíl je obrovský!
Od: Jan Jungwirth | Datum: 25.05.2018 19:24
Dnes jsme ho zkusili poprve, maso vyborne, i kdyz jak jste upozornovali suche, priste ho udelame jinak. Jen jsme si rikali, kde jste vzali ty krasne barevne obrazky, nas losos je lehce oranzovy, po uprave skoro bily.
Divoký losos může mít různou škálu barevnosti,je to individuální,ale nemá to vůbec žádný vliv na kvalitu masa.
s pozdravem
Pavel Domkář
Od: Martina Kameníková | Datum: 24.11.2018 18:34
Dnes jsem měl poprvé.Ihned po rozmražení svěží čistá vůně, proti lososovi farmovanému z obchodů. Maso je pevnější, poctivé, chutná jinak než jsem byl u lososa zvyklý, lépe. A to jsem přesvědčený, že mu teprve ještě přijdu na chuť. Vůbec není suchý, musíte počítat s tím, že má méně tuku, tudíž i připravovat šetrněji a zbytečně dlouhou úpravou nevysušovat. Steaky jsou dostatečně vysoké, střed jsem měl krásně šťavnatý. Obsahuje kosti. Budu objednávat pravidelně. Chutnal i 2,5-letému synovi.
Od: Petr Liška | Datum: 20.01.2019 16:09
Lehke a chutne maso. Opravdu nezvyk oproti farmovanemu ze supermarketu.
Od: Jaroslav Vojtovič | Datum: 31.01.2019 11:05
Nic lepšího jsme s rodinouz nejedli dcerka 5 let miluje ryby od firmy Boonfood
Od: Marcela Kozubíková | Datum: 08.06.2019 10:52
Krásná voňavá rybka, pevná struktura masa, výška steaků přesně tak akorát, po rozmražení bez vody. Steaky jsou balené tak, aby se daly z balení odebírat po jednom. Všem doporučuji.
Od: Alžběta Hatláková | Datum: 23.06.2019 14:07
Jedla jsem jej poprvé a jsem ráda , že od této firmy. Byla jsem překvapena báječnou chutí...moc doporučuji
Od: Eva Michalová | Datum: 30.08.2019 0:02
Takhle dobrou rybu jsem neměl na jazyku asi 165 let🤩. Naprosto dokonalá kvalita.
Od: Tomáš Reil | Datum: 28.03.2020 14:16
Když hodíte na gril tyhle krasavce, tak si pripadate jako v přístavu u more... nádhera , Škoda ze nelze poslat foto, ať všichni dostanou chuť... doporucuju vsema deseti... děkuji Kaca
Od: Kateřina Hanáková | Datum: 15.06.2020 8:22
Nejlepší losos, ktarý jsem jedl. Chutný a hlavně úplně jiný, než co koupíte v obchodech.
Od: Karel Škarka | Datum: 04.08.2021 8:39
tenhle eshop jsem neznal a tak jsem byl prirozene skepticky (nebot na internetu se da napsat cokoli a pak kdyz si to clovek koupi, tak se nestaci divit)… no nicmene jsem si objednal tohoto lososa na zkousku (3kg)… a kdyz mi to privezli, tak jsem se skutecne nestacil divit. baleni je kvalitne vakuovane a kvalitne zmrazene. kazde baleni ma na sobe stitek, kde je uvedeno (kdy, kde a jak byl losos uloven - vcetne sarze apod). uz mi tam chybel jen rodokmen ryby a fotky rybaru, kteri lososa ulovili. kvalita masa bezkonkurencni… kupuju lososy v beznych obchodech (jako napr makro) docela casto, ale kvalitou ani cenou se to neda srovnavat. v beznych obchodech uz se snad ani neprodavaji lososy, kteri nejsou z farmy (tucny, buh vi jak cerstvy, plny vody). tady tohoto lososa jsem rozmrazil a bylo minimum vody. zapach ryby taky krasny. navic je videt, ze je skutecne divoky (ani kousek tuku). od ted budu kupovat lososa jenom tady a vsem kdo vaha doporucuju totez (mozna konecne zjistite, co to je losos).
Od: Anatoliy Kybkalo | Datum: 15.02.2024 21:38
- Pouze registrovaní uživatelé mohou psát recenze