7 + 1 důvodů proč nakupovat u nás

1. Certifikovaný výrobce s tradicí

Již přes 20 let máme vlastní výrobnu pro zpracování ryb a masa v Havlíčkově Brodě.

2. Recenze zákazníků na www.heureka.cz

98 % zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.

3. Přímo od výrobce až k Vám

Zboží dodáváme domů nebo do práce na každé místo v republice.

4. Garance prémiové kvality

Osobně vyrábíme spolu se zaměstnanci každý produkt – garantujeme špičkovou kvalitu u všech výrobků.

Ryby jsou mraženy přímo na moři (v případě faremně chovaných bezprostředně po vylovení).

5. Nabídka zboží, kde si každý najde své

Mražené ryby – zmražené čerstvé s přirozenou chutí a vůni moře

Hovězí, vepřové a kuřecí maso

Paštiky a konzervy – podle receptur starých mistrů

Zmrzliny – poctivé zmrzliny podle italských receptur, gelato a sorbet

6. Hovězí TOP kvality

Hovězí maso necháváme vyzrát minimálně 21 dní.

Jasně rozlišujeme maso z dovozu a z českých farem.

Hovězí označené jako české pochází z naší farmy na Vysočině, kde je skot celoročně venku.

7 + 1. A konečně

Vše, co vyrábíme, vyrábíme rádi a s láskou.

Odběr bulletinu

Jak připravit hovězí steak.

Základ je výběr vhodného masa. Ideální maso je z kusu starého okolo 30 měsíců, protučnělé, tuk masu dodává chuť a křehkost. Množství tuku je dáno plemenem, výživou a pohlavím. Kastrací býků dochází k hormonálním změnám a k ukládání většího množství tuku. Je ale vhodné, aby kastrovaný skot měl hodně pohybu a příjímal jen objemové krmivo, tedy byl jen na pastvě. Potom dochází k ukládání tuku ve svalu, nikoliv do podkoží.

Další základní požadavek je zrání masa. Sebekvalitnější maso bude na steaky nepoužitelné, pokud nebude zrát v řádu týdnů, jediná výjimka je svíčková, té stačí dva týdny.
Tyto požadavky si zákazník velmi obtížně může v praxi u masa ověřit, proto nejlepší cesta je mít spolehlivého dodavatele.

Příprava:

  • Nechte steak přes noc povolit v ledničce, nejlépe v původním balení od nás.
  • Steak před přípravou nechte temperovat v pokojové teplotě alespoň 30 minut. Před přípravou osušte a osolte a okořeňte, stačí pepř.
  • Dobře rozpalte na polovičním plameni suchou  pánev, když na ní vylijete lžičku vody, voda se musí chovat jako rtuť, vytvořit kuličky. Pokud jen prská, pánev je málo rozpálená.
  • Potom nalijte trochu oleje a chvilku počkejte. Až se z oleje začne kouřit, stačí opravdu trocha kouře, ne abyste olej vesele přepalovali :-). 
  • Vložte asi 200 g steak a z každé strany dělejte asi 5 minut (záleží na velikosti steaku).
  • Pokud je pánev správně rozpálená, steak se nepřipeče k pánvi a jde s ním volně pohybovat.
  • Pokud se Vám přichytne k pánvi, je málo rozpálená 

Výsledek je vynikající, šťavnatý steak s nádnernou barvou. Stejný postup je při přípravě na grilu, i u grilu platí, že je třeba ho správně rozpálit.

TIPY: Nepotřebujete žádné speciální pánve za tisíce, vyberte si ale pánev pokud možno s těžkým dnem,aby drželo teplo. Nedávejte na pánev hodně steaků najednou, zchladí Vám pánev, maso potom pustí štávu a dusí se. Někdo dává steaky dodělat do trouby, jen se vysuší, je to zbytečné.

Dobrý trik ale je, když vyndáte steak z pánve,dát ho do trouby asi na pět minut, ale troubu vyhřát jen tak na 80°C.  Maso krásně povolí, a zkoaguluje šťáva, takže Vám při krájení nevyteče. Stačí taky místo do trouby ho nechat chvilku na talíři, přikrytý alobalem.

Ideální je dělat jeden steak, potom pánev vytřít a další.

Podívejte se, jak jednoduše připravuje steaky Gordon Ramsey: https://www.youtube.com/watch?v=AmC9SmCBUj4