7 + 1 důvodů proč nakupovat u nás
1. Certifikovaný výrobce s tradicí
Již přes 20 let máme vlastní výrobnu pro zpracování ryb a masa v Havlíčkově Brodě.
2. Recenze zákazníků na www.heureka.cz
98 % zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.
3. Přímo od výrobce až k Vám
Zboží dodáváme domů nebo do práce na každé místo v republice.
4. Garance prémiové kvality
Osobně vyrábíme spolu se zaměstnanci každý produkt – garantujeme špičkovou kvalitu u všech výrobků.
Ryby jsou mraženy přímo na moři (v případě faremně chovaných bezprostředně po vylovení).
5. Nabídka zboží, kde si každý najde své
Mražené ryby – zmražené čerstvé s přirozenou chutí a vůni moře
Hovězí, vepřové a kuřecí maso
Paštiky a konzervy – podle receptur starých mistrů
Zmrzliny – poctivé zmrzliny podle italských receptur, gelato a sorbet
6. Hovězí TOP kvality
Hovězí maso necháváme vyzrát minimálně 21 dní.
Jasně rozlišujeme maso z dovozu a z českých farem.
Hovězí označené jako české pochází z naší farmy na Vysočině, kde je skot celoročně venku.
7 + 1. A konečně
Vše, co vyrábíme, vyrábíme rádi a s láskou.
Štítky
Odběr bulletinu
Jak připravit hovězí steak.
Základ je výběr vhodného masa. Ideální maso je z kusu starého okolo 30 měsíců, protučnělé, tuk masu dodává chuť a křehkost. Množství tuku je dáno plemenem, výživou a pohlavím. Kastrací býků dochází k hormonálním změnám a k ukládání většího množství tuku. Je ale vhodné, aby kastrovaný skot měl hodně pohybu a příjímal jen objemové krmivo, tedy byl jen na pastvě. Potom dochází k ukládání tuku ve svalu, nikoliv do podkoží.
Další základní požadavek je zrání masa. Sebekvalitnější maso bude na steaky nepoužitelné, pokud nebude zrát v řádu týdnů, jediná výjimka je svíčková, té stačí dva týdny.
Tyto požadavky si zákazník velmi obtížně může v praxi u masa ověřit, proto nejlepší cesta je mít spolehlivého dodavatele.
Příprava:
- Nechte steak přes noc povolit v ledničce, nejlépe v původním balení od nás.
- Steak před přípravou nechte temperovat v pokojové teplotě alespoň 30 minut. Před přípravou osušte a osolte a okořeňte, stačí pepř.
- Dobře rozpalte na polovičním plameni suchou pánev, když na ní vylijete lžičku vody, voda se musí chovat jako rtuť, vytvořit kuličky. Pokud jen prská, pánev je málo rozpálená.
- Potom nalijte trochu oleje a chvilku počkejte. Až se z oleje začne kouřit, stačí opravdu trocha kouře, ne abyste olej vesele přepalovali :-).
- Vložte asi 200 g steak a z každé strany dělejte asi 5 minut (záleží na velikosti steaku).
- Pokud je pánev správně rozpálená, steak se nepřipeče k pánvi a jde s ním volně pohybovat.
- Pokud se Vám přichytne k pánvi, je málo rozpálená
Výsledek je vynikající, šťavnatý steak s nádnernou barvou. Stejný postup je při přípravě na grilu, i u grilu platí, že je třeba ho správně rozpálit.
TIPY: Nepotřebujete žádné speciální pánve za tisíce, vyberte si ale pánev pokud možno s těžkým dnem,aby drželo teplo. Nedávejte na pánev hodně steaků najednou, zchladí Vám pánev, maso potom pustí štávu a dusí se. Někdo dává steaky dodělat do trouby, jen se vysuší, je to zbytečné.
Dobrý trik ale je, když vyndáte steak z pánve,dát ho do trouby asi na pět minut, ale troubu vyhřát jen tak na 80°C. Maso krásně povolí, a zkoaguluje šťáva, takže Vám při krájení nevyteče. Stačí taky místo do trouby ho nechat chvilku na talíři, přikrytý alobalem.
Ideální je dělat jeden steak, potom pánev vytřít a další.
Podívejte se, jak jednoduše připravuje steaky Gordon Ramsey: https://www.youtube.com/watch?v=AmC9SmCBUj4