7 + 1 důvodů proč nakupovat u nás
1. Certifikovaný výrobce s tradicí
Již přes 20 let máme vlastní výrobnu pro zpracování ryb a masa v Havlíčkově Brodě.
2. Recenze zákazníků na www.heureka.cz
98 % zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.
3. Přímo od výrobce až k Vám
Zboží dodáváme domů nebo do práce na každé místo v republice.
4. Garance prémiové kvality
Osobně vyrábíme spolu se zaměstnanci každý produkt – garantujeme špičkovou kvalitu u všech výrobků.
Ryby jsou mraženy přímo na moři (v případě faremně chovaných bezprostředně po vylovení).
5. Nabídka zboží, kde si každý najde své
Mražené ryby – zmražené čerstvé s přirozenou chutí a vůni moře
Hovězí, vepřové a kuřecí maso
Paštiky a konzervy – podle receptur starých mistrů
Zmrzliny – poctivé zmrzliny podle italských receptur, gelato a sorbet
6. Hovězí TOP kvality
Hovězí maso necháváme vyzrát minimálně 21 dní.
Jasně rozlišujeme maso z dovozu a z českých farem.
Hovězí označené jako české pochází z naší farmy na Vysočině, kde je skot celoročně venku.
7 + 1. A konečně
Vše, co vyrábíme, vyrábíme rádi a s láskou.
Štítky
Odběr bulletinu
Divoký losos
Divoký losos a faremní losos- rozdíly v chuti, zpracování a dodávkách.
V dnešní době je trh doslova zaplaven lososem, stal se z toho fenomén po celém světě. Obchodníci se předhánějí v prohlášeních o čerstvosti, kvalitě a prospěšnosti konzumace lososa pro zdraví.
O čerstvosti chlazeného lososa na pultech netřeba diskutovat, stačí se podívat, že má 10- 14 dní trvanlivost po zabalení v Čechách, my se s dodavateli dohadujeme o hodinách, kolik hodin po výlovu nám garantují zmražení, diskuze o dnech je zcela mimo naši představu.
Losos, tak jak ho všichni znáte z obchodů, ten krásně růžový,s bílými tukovými proužky, je faremní losos z Norska. Jeden z hlavních důvodů jeho masivního rozšíření je servis, který jsou dodavatelé schopni poskytovat.
Tím,že je farmovaný, lze regulovat jeho výlovy podle potřeby trhu. V místech chovu lososů vznikají zpracovny s celoročním provozem, které jsou schopny kontinuálně zpracovávat a distribuovat požadovaná množství.
To znamená, že obchodníci mohou nakupovat pravidelně menší množství,podle požadavků trhu. Průmyslové zpracovny umožnují dokonalé strojní zpracování lososa do filet, zcela bez kostí, podle požadavků i bez kůže. Nádherná balení, kalibrované porce, steaky, prostě všechno,na co si vzpomenete.
Proti tomu má losos z volného moře všechny možné nevýhody, na jaké si můžete vzpomenout.
- omezená lovná sezona
- z toho plyne nutnost nákupu suroviny na celý rok dopředu
- při mražení na moři není čas na detailní zpracování, rozhoduje čas, je nutno výlovy rychle zpracovat
- nelze prakticky sehnat filety zcela bez kostí
- většinou se obchoduje celá ryba, vykuchaná a zmražená
- rozdílná velikost ryby
Pokud je to tak,řeknete si, proč by někdo proboha tedy kupoval divokého lososa, když má tolik nevýhod oproti faremnímu?
Odpověď je jednoduchá- chuť a kvalita masa.
Mezi chutí faremního lososa a lososa z divokého lovu je asi stejný rozdíl jako mezi škodovkou a roll roycem.
Aniž bychom dehonestovali faremního lososa, chuť a konzistence masa divokého lososa je naprosto někde jinde.Je to dáno výrazně menším množstvím tuku u divokého lososa, maso je lehčí, pevnější, chutnější.
Kdo jednou ochutná, těžko se bude vracet k faremnímu lososovi. Proto jsme se rozhodli postupně začít nabízet na moři loveného lososa. Ceny divokého lososa v Evropě se pohybují v nebeských výškách, protože velcí obchodníci skoupí část lovu a potom to po malém prodávají po Evropě,což si samozřejmě nechají zaplatit. Při překupech v Evropě se cena celé ryby pohybuje i okolo 300 korun za kg v nákupu pro velkoobchod. To by pro náš trh bylo neúnosné, proto musíme nakupovat přímo u rybářů.
Snažíme se odhadnout potřebu lososa na celý rok dopředu, to se ale podobá věštění z křišťálové koule. Doufáme, že udržíme přísun suroviny, ale je to obtížné z několika důvodů.
Na trhu se totiž pohybuje poměrně velké množství divokého lososa, dvakrát zmraženého. Protože rybáři čas při výlovu na zpracování,ohromné množství lososa zmrazí jako celou rybu a následně prodají do Číny.No a tam nastává obvyklý proces, losos se rozmrazí,vyfiletuje a znovu zmrazí, nezřídka opět s nástřikem vody a polyfosfátů.
Výsledek je ten, že nám zákazníci potom říkají, no měl jsem divokého lososa a tedy nic moc,co na tom vidíte, nebo, že dokonce zapáchal. Takto upravený losos potom dělá špatné jméno divokému lososovi.
V současné době nakupujeme divokého lososa jako kuchanou rybu,bez hlavy nebo s hlavou. Bez rozmražení ho nařežeme na podkovy, tak se zachová špičková kvalita.
Snažíme se nakoupit také filety z divokého lososa, na moři zmražené, ale to dělá opravdu jen velmi málo rybářů, takže se jedná o velmi, velmi omezenou nabídku a uvidíme jaká bude cena.
Proto nabízíme i chlazené filety, resp.steaky z divokého lososa. Lososa v noci před expedicí rozmrazíme speciálním způsobem, vyfiletujeme, nařežeme na steaky a vakuově zabalíme. Znovu nezmražujeme, vyrábíme ho přesně podle objednávek, ráno expedujeme v chlazeném stavu. Spotřebujte do 48 hodin. Víme, že běžně se tady dává chlazenému lososovi 10 dní záruka, ale to jej nesmysl.
Zkuste divokého lososa a zjistíte, jak opravdu chutná losos, proč je ve světě tak oblíbený a proč jsou lidé ochotní platit třeba za nerku v přepočtu klidně 800- 1000 korun za kg filet.