7 + 1 důvodů proč nakupovat u nás
1. Certifikovaný výrobce s tradicí
Již přes 20 let máme vlastní výrobnu pro zpracování ryb a masa v Havlíčkově Brodě.
2. Recenze zákazníků na www.heureka.cz
98 % zákazníků doporučuje podle dotazníku spokojenosti za posledních 90 dní.
3. Přímo od výrobce až k Vám
Zboží dodáváme domů nebo do práce na každé místo v republice.
4. Garance prémiové kvality
Osobně vyrábíme spolu se zaměstnanci každý produkt – garantujeme špičkovou kvalitu u všech výrobků.
Ryby jsou mraženy přímo na moři (v případě faremně chovaných bezprostředně po vylovení).
5. Nabídka zboží, kde si každý najde své
Mražené ryby – zmražené čerstvé s přirozenou chutí a vůni moře
Hovězí, vepřové a kuřecí maso
Paštiky a konzervy – podle receptur starých mistrů
Zmrzliny – poctivé zmrzliny podle italských receptur, gelato a sorbet
6. Hovězí TOP kvality
Hovězí maso necháváme vyzrát minimálně 21 dní.
Jasně rozlišujeme maso z dovozu a z českých farem.
Hovězí označené jako české pochází z naší farmy na Vysočině, kde je skot celoročně venku.
7 + 1. A konečně
Vše, co vyrábíme, vyrábíme rádi a s láskou.
Štítky
Odběr bulletinu
Aljašská treska
Aljašská treska - treska pestrá (Theragra chalcogramma) je druh tresky, široce rozšiřený v Severním Pacifiku, zejména v Beringově moři. Patří mezi rychle rostoucí druhy ryb, dorůstá maximální délky asi 80 cm. Pohlavní dospělost dosahuje po dvou letech, má velmi chutné a pevné maso. Je druhou nejvýznamnější lovnou rybou na světě, roční výlov je asi okolo tří milionů tun. Velmi dobře se množí. Nejvýznamnější producenti jsou USA a Rusko. Většinou se zamražuje na moři, ale část výlovu jde ve formě celých mražených ryb jako surovina do Číny, kde se znovu rozmrazí, filetuje a jako doublefrozen (tedy dvakrát zmražená) se dováží mimo jiné i do EU. Vysoce kvalitní filé, zamražené na moři, je bílé, s nižším obsahem tuku, využiívá se mimo jiné pro výrobu napodobeniny krabího masa-surimi. Je to nejprodávanější ryba v USA. Veškerá produkce pochází z volného oceánu, není zatím znám způsob, jak ji chovat faremně.
Vlastnosti
Jemná textura, typicky se odlupující po vrstvách, delikátní chuť, pro svoji univerzálnost se obchoduje mražená i čerstvá (u nás čerstvá nepřipadá v úvahu), jako surovina pro výrobu neobalovaného i obalovaného filé, rybích prstů, nebo je také základní surovinou pro výrobu imitace krabího masa, tzv.surimi, nebo imitací krabího masa (krabí klepeta).Kuchyňská úprava
Maso aljašské tresky je velmi oblíbené pro svoji pevnou konzistenci a je nenáročné na přípravu. Je možné ho použít pro všechny druhy kuchyňské přípravy, tedy obalování, smažení, přípravu v páře, pečení v troubě. Nebojte se přípravy omáček, pokud vypustíte proces dušení masa, můžete rybí maso použít do jakékoliv omáčky místo masa, nepotřebujete ho dusit, neobsahuje kolagen, takže nikdy nebude tuhé. Pokud budete připravovat rybu na pánvi, použijte rostlinný olej a před přípravou lehce přelijte rozpuštěným máslem. Připravovat ji rovnou na másle není ze zdravotního hlediska úplně optimální, máslo má nízkou teplotu přepalování a přepálené máslo je karcinogenní.Nutriční informace
Aljašská treska má vysoký obsah proteinu, nízkotučné maso obsahující omega 3 nenasycené kyseliny.Nutriční hodnoty
100 g Aljašská treska- Energie: 314 kJ
- Základní složení: Voda 82 % Bílkoviny 17 % Tuk 1 %
- Minerály: Sodík 100 mg Draslík 340 mg Vápník 8 mg Hořčík 57 mg
- Stopové prvky: Fosfor 380 mg
- Vitamíny: Vitamín B1 170 µg Vitamín B2 170 µg Vitamín B12 1,2 µg
- EPA 0,2 g